Archive for sida upp och sida ner

* flax flax *

Uppenbarligen skulle jag ha fått boardingkort i Göteborg, men jag fick boarda bägge planen ändå (:

Den första flygturen påbörjade jag “I kroppen min” av Kristian Gidlund. Och som jag grät!

image

Marimekko gör visst servetter och muggar också.

Nu (eller kommer bli då, kommer inte kunna publicera detta förrän jag får internet igen) sitter jag och min igelkott på nästa plan. Igelkotten som inte har något namn.. Mrs Kåtte kanske. Njä. Jag får fundera på det.

wpid-20150802_174025.jpg

 

På denna resa med Finnair så är presentationen på finska, engelska, koreanska och svenska (:

Men, det är kanske ändå dags att slå över på Korean English – som skiljer sig markant i meningsbyggnad och uttal från Swedish English…

nionde mars tjugohundrafjorton

Tillsammans med komponenterna kom en mini-wifi-adapter, TL-WN725N version 2.

Den behöver ej medföljande drivare för att köra på linux, men, internet är stort och har många svar. De drivare som jag hittade färdigkompilerade var för en ren Rasbian Wheezy i olika versioner, inte installerad med berryboot – istället för att försöka ta reda på vilken version av kerneln jag egentligen körde, alternativt kompilera drivern själv – så körde jag lathet och tog ner en .img av endast Rasbian.

Fick därefter inte dd att skapa ett giltig sd-card, raspberryn påstod strömfel (red steady light) – så det blev windowsmaskinen som fick skriva imgen till kortet.

Passade på att läsa ut Baby Jane av Sofi Oksanen i väntetiden. Många hopp i tiden, men ändå lite oväntat slut. Igenkänningsfaktor på vissa plan, men inte alltid så rimlig rent praktiskt. Kanske för att den utspelar sig i ett annat land, i en annan tid? Trevligt språk.