Archive for klockan

2017

2017 har varit…

innehållsrikt. Jag trodde det var framförallt hösten då jag rest utomlands flera gånger, men efter att ha kollat kalendern (jag har detaljplanerat i ett år – nästa steg är väl att sortera gröna och röda aktiviteter) så var också våren fullbokad.

Min mormor har dött som den sista av mina föräldrars föräldrar.

Jag har sökt jobb som jag inte velat ha, sökt jobb som jag inte fått, bytt uppdrag både ofrivilligt och frivilligt. Kanske ska jag göra något nytt – stanna kvar?

Korea var att åka bort för att komma hem, för att därefter inte påverka min verklighet.

Lissabon var ett intensivt vidarutvecklande. Likaså scenario festivalen.

Jag skapar mig själv om och om igen.

Saknade 2017 och vill ha 2018…

Självinsikt. Eller åtminstone bättre minne.

Dagen jag inte glömmer från 2017…

Jag gjorde några nyhetsquiz – jag kommer inte ihåg mycket detaljer från någonting. Får bli Attacken på Drottninggatan. Eller någon av dagarna i Korea.

Framgång under året…

Matlagningen eller planerandet eller något annat vardagligt som skett mer regelbundet än det någonsin tidigare gjort. Same procedure as last year.

Spenderade mest pengar på…

Korearesan.

Populärkultur (musik, TV, film, böcker) under 2017

Enligt Spotify är min mest spelade låt Shake it off – Taylor Swift därefter låten jag tyckte skulle vinna Melodifestivalen As I Lay Me Down – Wiktoria (som jag skrivit ett inlägg om)

Överhuvudtaget är det min playlist milkshake som spelats.

Jag har (som jag kommit ihåg att skriva upp) sett 22 filmer och 5 säsonger TV-serier. Netflix, cmore och viaplay. Bästa film får bli Lovesong.

Antal lästa böcker är 17 och utöver det 6 serieböcker. Några populärvetenskapliga böcker, flertalet deckare (3 st av Anne Holt) och så bästa boken i år, boken jag blev rekommenderad på flygplatsen då jag gillar Donna Tartt – Ett litet liv av Hanya Yangihara.

Råd inför 2018

Förra årets råd att skapa istället för att konsumera har jag tänkt på ibland, så det modifierade budskapet blir: Var kreativ! Skapa, upplev och var aktiv.

2016

2016 har varit…

… händelserikt. Största är att jag numera är gift. En hel del hunderi, andras bröllop, äntligen fått bredband och min biologiska syster har varit på besök i Sverige.

Saknade 2016 och vill ha 2017…

… tro på mänskligheten. Precis som så många andra redan skrivit så har omvärlden inte varit speciellt kärleksfull och hoppingivande under 2016.

Jag vill göra något för mänskligheten under 2017. Har eventuellt insett att jag inte kan göra alla de stora livsavgörande sakerna nu, men jag vill göra något mer än att ledset scrolla förbi inläggen på Facebook.

Dagen jag inte glömmer från 2016…

… 4 juni! För det står i min ring (:

Framgång under året…

… jag lagar numera mat. Och vi planerar och betalar räkningar med något mindre frustration och ångest.

Spenderade mest pengar på…

… bröllopet.

Populärkultur (musik, TV, film, böcker) under 2016

Det har varit främst svensk hiphop som Silvana Imam, Timbuktu och Linda Pira. P3-pop med Rihanna, Lady Gaga och Bieber. Och så musiken som är knutet till annat, sångerna från filmen Pitch Perfect, musikalen Wicked och Naked As We Came – temamusiken på första larpet jag var game master för.

Jag minns inte vad för filmer jag har sett, men tänker börja skriva ner dem så som jag redan gör med de böcker jag läst (i år endast 11 stycken, bröllopet tog all energi, inte en enda bok läst förrän i juli) däremot TV-serierna för året är två: Black Sails och så SKAM

Jag har som vanligt läst mest ungdomsromaner, inte en enda deckare och inte mycket fantasy. Enda romanen, Ta hand om min mor av Kyung-Sook Shin, blir nog boken från i år.

Råd inför 2017

Skapa istället för att konsumera

Visa tacksamhet, ge feedback och ta tid för analys. Lyssna och visa empati med andra. Slutför istället för perfektion, ha egna intressen och sök självinsikt.