Dags att gå till skolan igen

Jag har än så länge svårt att sova. Om det beror på tidsomställningen, att det är så varmt eller att dela rum med flera andra vet jag inte. Men, jag vaknar flera gånger per natt och innan mitt alarm… men, antar att jag kommer vänja mig (:

Sedan det här med kaffe. De har en bryggare på boendet, kaffebönor och kvarn. Det kan man tro betyder att det går att göra gott kaffe. Jag vet inte vad tusan de har för bönor, men jag har ungefär trippelt så mycket bönor som amerikanerna jag bor med – men, smakar ungefär som när automatkaffet på jobbet håller på att ta slut på pulver…

Igår var första dagen på universitetet och språkkursen jag läser. Idag var första dagen jag kom försent. Jag förstår mig inte riktigt på bussarna ännu… tunnelbanesystemet är logiskt och fick hjälp av en av de andra adopterade med en bra subwayapp och om det inte vore 30 grader varmt så skulle inte en 15 min promenad göra så mycket…

Första dagen innehöll de enkla vokalerna och konsonanterna. Andra dagen alla dubbel vokaler och konsonanter. Det är svårt! Även om jag studerat hangul (한굴) – det koreanska alfabetet förut…

Hakade på en tjej från Singapore efter lektionen för att få sällskap på lunchen. Nudelsoppa. Jag älskar den koreanska maten!

När jag kom hem så skulle jag bara lägga mig ner en liten stund… därför tänker jag inte göra samma misstag idag. Har tänkt att försöka plugga lite, men, det är så länge sedan – så drar mig för att börja…

Igår kväll så fick jag sällskap ut för en öl av några av de jag bor med. Måste slå upp vad öl heter på koreanska, måste vara nästan den viktigaste ordet (:

Och nu tänkte jag försöka sluta skjuta upp mitt studerande… får ladda upp lite bilder till det här inlägget en annan gång

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *