söndagsfilm

En hel söndag med hallonet (:

Beställde pryttlar för att leka med GPIO, men det är helg så får vänta lite till med att… tända en LED lampa. Istället en tur till Claes Ohlson och införskaffa ett till SD-kort.

Någon form av mediacenter, även om hårddisken med det mesta i musik och filmväg verkar ha trillat i backen en gång för mycket, var planen. Så långt som till raspmc och spotimc, styra med xbmc remote och senare kanske dela ut film från den eivor kom jag. Bara lilla detaljen att vi inte har någon TV…

Det andra kortet tänkte jag förutom labba med GPIO:n roa mig med småprojekt tills jag kommit så långt att det är någon vits med att införskaffa ytterligare en raspberry. Tidigare har jag hostat lite web och även med mopidy. Nu köpte jag en liten datorhögtalare (i form av en glad bomb) så mopidy, med spotify extension – krånglade lite med startupskriptet, men mopidy-webclient hade fått ett nytt trevligt gränssnitt så nu kan jag… eh, spela spotify från mobilen? :p Fast, utan att använda hörlurar – den där glada bomben knastrar nästan lika mycket som mobilen gör utan hörlurar…

En hel dag med data, nöjd, även om min pocket/read-it-later lista blivit bra mycket längre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *