2016

2016 har varit…

… händelserikt. Största är att jag numera är gift. En hel del hunderi, andras bröllop, äntligen fått bredband och min biologiska syster har varit på besök i Sverige.

Saknade 2016 och vill ha 2017…

… tro på mänskligheten. Precis som så många andra redan skrivit så har omvärlden inte varit speciellt kärleksfull och hoppingivande under 2016.

Jag vill göra något för mänskligheten under 2017. Har eventuellt insett att jag inte kan göra alla de stora livsavgörande sakerna nu, men jag vill göra något mer än att ledset scrolla förbi inläggen på Facebook.

Dagen jag inte glömmer från 2016…

… 4 juni! För det står i min ring (:

Framgång under året…

… jag lagar numera mat. Och vi planerar och betalar räkningar med något mindre frustration och ångest.

Spenderade mest pengar på…

… bröllopet.

Populärkultur (musik, TV, film, böcker) under 2016

Det har varit främst svensk hiphop som Silvana Imam, Timbuktu och Linda Pira. P3-pop med Rihanna, Lady Gaga och Bieber. Och så musiken som är knutet till annat, sångerna från filmen Pitch Perfect, musikalen Wicked och Naked As We Came – temamusiken på första larpet jag var game master för.

Jag minns inte vad för filmer jag har sett, men tänker börja skriva ner dem så som jag redan gör med de böcker jag läst (i år endast 11 stycken, bröllopet tog all energi, inte en enda bok läst förrän i juli) däremot TV-serierna för året är två: Black Sails och så SKAM

Jag har som vanligt läst mest ungdomsromaner, inte en enda deckare och inte mycket fantasy. Enda romanen, Ta hand om min mor av Kyung-Sook Shin, blir nog boken från i år.

Råd inför 2017

Skapa istället för att konsumera

Visa tacksamhet, ge feedback och ta tid för analys. Lyssna och visa empati med andra. Slutför istället för perfektion, ha egna intressen och sök självinsikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *