nionde mars tjugohundrafjorton

Tillsammans med komponenterna kom en mini-wifi-adapter, TL-WN725N version 2.

Den behöver ej medföljande drivare för att köra på linux, men, internet är stort och har många svar. De drivare som jag hittade färdigkompilerade var för en ren Rasbian Wheezy i olika versioner, inte installerad med berryboot – istället för att försöka ta reda på vilken version av kerneln jag egentligen körde, alternativt kompilera drivern själv – så körde jag lathet och tog ner en .img av endast Rasbian.

Fick därefter inte dd att skapa ett giltig sd-card, raspberryn påstod strömfel (red steady light) – så det blev windowsmaskinen som fick skriva imgen till kortet.

Passade på att läsa ut Baby Jane av Sofi Oksanen i väntetiden. Många hopp i tiden, men ändå lite oväntat slut. Igenkänningsfaktor på vissa plan, men inte alltid så rimlig rent praktiskt. Kanske för att den utspelar sig i ett annat land, i en annan tid? Trevligt språk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *