Framme.
Guesthousets AC står på för fullt. Det är fortfarande runt 25 grader ute.
Jag var åtminstone i tid till spårvagnen.
I övrigt har resan hit innehållet gater med många olika nummer och terminaler och en stor mängd koreaner.
När vi skulle starta från Arlanda så hade flygplanet blivit felanmält, så det fick vackert köra tillbaka till terminalbyggnaden och reda ut problemet (som bestod i rök, som åtgärdades alternativt omdefinierades till “normalt tillstånd”). En timme sena lyfte vi.
I Beijing hade vi iom förseningen 15 min i transfer. Vilket inte är tillräckligt. Letandes efter gaten hamnade vi i både passkontroll och säkerhetskontroll. Som endast delar av mitt sällskap kom igenom. Resten hade inte giltigt boardingkort utan blev, efter “fast-track” säkerhetskontrollen (detta att vi hamnade i en lika lång kö som vi redan stått i..?) ivägforslade till… passkontrollen (igen). Där kallades det på chefen. Hon kom körandes på en segway. Hon behövde både passet och boardingkortet för att… kolla upp något kanske? Försvann iväg gjorde hon iaf.
*väntan*
Boardingkorten behövde bokas om till nästa flight. Ok. Traskar bort till transferinformationen.
*väntan*
Yey! Ny bokning! Ny boardingkort. Försöka få fast bagagetaggen på nya boardingkortet utan klister kvar… tillbaka till passkontrollen (igen) för att försöka få tillbaka passet.
*väntan*
Så. Boardingkort med gateinformation, pass, bagagetag… då tar vi något nytt… säkerhetskontrollen!!!
Jag är så glad att jag inte tog datorn i handbagaget, inte heller några vätskor – så behövde bara lägga ner mobilen i ryggsäcken och gå igenom. Inte pipit en enda gång! Eller jo, på Landvetter…
Utmattade inne på planet tillslut (det var 30 grader i Beijing) så somnade jag – resan till Seoul skulle ta 1,5h. När jag vaknade efter ca 1h, så… hade vi inte lämnat terminalen…
Ahja, tillslut så. Landat. På koreansk mark för första gången på snart 30 år.
incheon_airport_shuttle
Sedan var det immigrationsanmälan och foreign passkontroll. Och en deklarationsblankett. På tyska. Och fingeravtryck och titta-in-i-kameran. Och sedan, sanningens minut – har vi bagage…?
Jaaaaaa! (:
Sedan kom vi ut i ankomsthallen – och de som skulle ha mött oss vid 14 (klockan var nu 17) pustade ut.

2 comments

  1. Birgitta says:

    Kartbild på var du bor?

  2. segger says:

    “Eonju-ro 87-gil” i “Yeoksam 1(il)-dong” ligger SWS Guesthouse (har ingen karta, använder google maps), men idag ska vi flytta till hotellet – någon påstod att den skulle ligga “bara 10 minuter härifrån”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *