nässelfeber

Programmet är späckat. Och tiden går så fort!

Museumvistelsen handlade om gamla krukor och Buddhastatyer. Guiden gjorde ett mycket bra jobb – men, tror jag skulle tycka det var mycket intressantare om de pratat om Koreakriget – kriget som glömdes – jag har inte läst mycket om det och absolut inte i skolan.

Till lunch serverades bibimbap – sedan försökte jag med hjälp av Park, min “buddy”, komma ihåg hur diftongvokalerna skrivs och uttalas på koreanska – gick sådär. När det är fyra bokstäver som alla är någon form av mellanting av o, u och å – som sedan ska kombineras med ytterligare en vokal…

Eftermiddagen var det sighseeing och shopping på schemat.

20140817_133201_temple

Ett tempel. Som har en stor koreansk klocka i sig. Som de slår på vid nyår.

Jag höll vid det här laget på att klia sönder mig. Så den viktigaste delen av shoppingen (vi blev avsläppta i ett turiststråk) skedde på ett apotek. Något kortisonliknande och några tabletter, som hjälpte lite grann.

Efter det var det teater/performance – blev mest arg, de fem rollerna var: “Manager”, “Head Chef”, “Sexy Guy”, “Cousin” och “Female”, men själva showen var underhållande. Musik/dansnummer, lite teater, lite magitrick och en massa hackad kål.

Och så var det dags för mat igen. Buffé. Och absurt kliande. Tillbaka till hotellet, klia, läsa om nässelfeber, klia lite mer, försöka sova…

Idag har innehållit: Antihistaminer!!!

Min roomie är allergisk mot pollen, så fick en tablett – dagen har varit underbar. Helt klifri! (Dock har det börjat klia nu igen… får hoppas det går över snart)

På förmiddagen var vi på SWS barnhem, bulgogi till lunch på en riktigt restaurang med hål i bordet och tusen små rätter till (verkade iaf som tusen). Jag verkar ha haft någorlunda tur, min “buddy” gjorde sin militärtjänstgöring i ett speciellt förband, som ska vara länken mellan den sydkoreanska armén och den amerikanska – dvs. han pratar bra engelska. På eftermiddagen försökte en av de andra svenskarna få tag på en ryggsäck inför 3-dagarstrippen vi ska på… är inte helt säker på vad en av de andras “buddy” förstod av det hela – en heminredningsbutik kanske inte var rätt ställe… någonstans där på eftermiddagen så skulle vi även lära oss Talchum – traditonell koreanska maskdans – svettigare än ett aerobicspass!

På kvällen skulle vi laga vår egen mat. Vi kom in i ett kök likt masterchef

20140818_172244_start_cooking

 

 

sedan fick vi en genomgång av koreansk matkulturs historia, vanligaste kryddning inklusive demonstration av att tillaga allt som vi sedan skulle tillaga. Tyvärr fungerade det inte som på TV med “och det har jag förberett”

20140818_182434_instructions

men, tillslut blev det matlagning och mat – det blev helt klart ätbart (:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *