the end

Tänkte avsluta reseberättelsen

Vi kom tillbaka till Seoul och fick checka in på hotellet igen. Lite mer “upplevelse”-tid skulle det bli.

Först mat

20140821_220101_shabushabu

 

och sedan 노래방 – kareoke!

I’ll survive – i alla fall om du inte mår dåligt av falsksång (:

De hade maracas och tamburiner och det var riktigt roligt, skorna skulle lämnas utanför (det fanns speciella toalettofflor att ta på) och det var som en scen med spegelvägg. När jag hörde med andra så var detta dock en ganska modern anläggning – liggandes mitt i Gagnam så blir det väl så (:

Dagen efter åkte jag och min roomie för att shoppa i Dongdaemun

20140822_125742_dongdaemun

De hade också en matmarknad

Tog nästan en timme med tunnelbanan… det är en stooor stad!

Därefter mötte jag upp min Sokchogäng för att prova på 찜질방 (jjimjilbang) – koreanskt badhus. Det var en positiv upplevelse, även om det blev lite stressigt (vi hade mindre än en timme på oss).

På kvällen var det dags för den högtidliga avslutningscermonin. Lite besviken på maten, typisk västerländsk lyxrestaurang. Någon kommenterade att det stod “potatoes” på menyn, men på varje tallrik låg det en halv potatis… det var uppstyltat och ganska fånigt, men ändå en chans att hinna se vad de andra deltagarna hade gjort på sina utanför-Seoulresor.

Efter avslutningscermonin var det dags för den riktiga avslutningen.

20140822_212903_tequila

Fri tequila och öl på en rockbar där det gick att önska musik, så länge det var amerikansk klassisk rock 😛

Jag (och min roomie, den yngsta adopterade deltagaren) var de första som lämnade stället runt 2-tiden för att ta oss tillbaka till hotellet. Stannade uppe ett tag till och pratade, spelade lite spel, tittade på koreansk TV och försökte förstå att resan snart var slut.

Checkade ut från hotellet morgonen efter. Checkade in på SWS Guesthouse igen.

Sedan var det mat igen

20140823_141034_lastsupper

och därefter mötte vi upp 연정 som guidade oss. Först till ett kattkafé. Ja, alltså, ett kafé där det fanns katter. Det är visst en grej, lite som kattdagis i kombination med klappa-katter, fanns visst liknande fast för hundar också. Därefter till 중안 universitetet där 민교 skulle uppträda med sin kör.

20140823_193806_andachoir

Mycket vackert. Då och då glömmer jag bort att jag faktiskt tycker om att vara kulturell. Lyssna på musik. Titta på konst. Uppleva och känna.

Sista kvällen i Korea innehöll sedan nudlar och en lång asfaltskvällspromenad med de som var kvar. Hemresan var mycket mindre händelserik än ditresan. Inga förseningar, inga felaktiga gater, bara en stor mängd sömn. Och konstig mat.

Jag tror att det kommer bli ett mer analytiskt inlägg. En annan dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *